fbpx

Joga za začetnike – Basically Basics

Basically Basics je vadba, osredotočena na osnove joge in je primerna tako za popolne začetnike, kot tiste, ki bi si radi osvežili osnove. Vadba je počasnejša, vključuje daljše zadrževanje položajev, podrobnekše razlage in poglabljanje v posamezne položaje.

Chakra Yoga

Gre za vadbo, ki se osredotoča na čakre in skrbi za optimalen pretok energije skozi vse energijske centre v telesu. Primerna je za vse, ki bi se radi bolje spoznali s čakrami in jih uravnovesili s pomočjo jogijskih položajev.

Rise & Flow

Rise & Flow je jutranja joga, ki prebudi telo in nas napolni z energijo, a hkrati omogoča, da v nov dan vstopimo bolj umirjeno in prisotno. Po vadbi si lahko privoščite še slasten Mašin zajtrk!

Strong Body & Mind

Vadba, ki poskrbi za močno telo in um. Preko povezovanja dihanja in gibanja usklajujemo svoje telo in misli, ter s tem postanemo močnejši, prožnejši, bolj umirjeni in sproščeni. Gre za zahtevno vadbo, vendar pa je primerna tudi za začetnike, saj do zahtevnih položajev prihajamo postopoma in varno.

StressLess Yoga

StressLess je odlična vadba za zaključek napornega tedna in premagovanje stresa. Na vadbi se spoznavamo z različnimi vajami, položaji, dihalnimi tehnikami, ki nam pomagajo premagovati stres. Veliko delamo na sproščanju napetosti iz ramen, vratu, zgornjega dela hrbta, ter zadnjega dela nog, saj so to predeli, kjer se najbolj odražajo posledice stresa. Predvsem pa se osredotočamo na sedanji trenutek, kar je najmočnejše orožje v boju proti posledicam stresa.

Back to Back

Vadba, ki skrbi za zdrav in zadovoljen hrbet. Zaradi današnjega življenjskega sloga se marsikdo sooča s težavami in bolečinami v hrbtu in Back to Back je vadba, ki se osredotoča na preprečevanje in odpravljanje teh težav. Seveda je vsaka ura joge v naši shali koristna za vaš hrbet, a na Back to Back vadbah se še bolj osredotočamo na krepitev in raztezanje hrbtnih mišic ter vaje za zdravo hrbtenico. Ker pa je vzrok za težave s hrbtom pogosto tudi psihološke narave, bomo spoznavali tudi tehnike za odpravljanje teh vzrokov. Vadba je primerna za vse nivoje, tudi za začetnike in koristna tudi za tiste, ki nimate nobenih težav s hrbtom.

Full Power Yoga

Full Power je naprednejša joga in je primerna za vse, ki imate radi izzive in ki jogo obiskujete že vsaj eno leto, saj se pričakuje poznavanje osnovnih položajev in temeljev joge. Vadbe so bolj fizično zahtevne, dinamične, z manj razlagami osnovnih položajev, saj se pričakuje njihovo poznavanje. Skupaj delamo na osvajanju zahtevnejših položajev.

Relax Yoga

Sproščujoča vadba, ki stimulira parasimpatični živčni sitem, nam pomaga, da se umirimo in sprostimo. Z elementi Yin joge in Restorativne joge, v kombinaciji z Elarinim pomirjujočim glasom in prijetno energijo, je Relax joga pravi recept za sprostitev, umiritev in boljši spanec.

Ashtang-ISH

Vadba temelji na Ashtanga jogi. Pri tej zahtevnejši vrsti joge gre predvsem za iskanje meditativnega aspekta prakse skozi fizično zahtevnejšo vadbo, za povezovanje diha z gibom, premagovanje osebnih omejitev in izzivov. Ker pa gre pri tradicionalni Ashtanga jogi za strogo določeno zaporedje položajev, smo našo različico poimenovali Ashtang-ISH – saj raje izbiramo smiselnost in varnost izvedbe zaporedja položajev.

Program Pogled vase

Pogled vase je program za osebnostno rast, v katerem predstavljamo različne uporabne tehnike za vsakogar, ki bi se rad bolje spoznal in razumel, ki bi si rad izboljšal kakovost življenja, odpravil nepotrebno trpljenje, izboljšal odnos s sabo in drugimi, vnesel več mirnosti in sproščenosti v svoj vsakdan. Glavni namen je izkoristiti polni potencial joge (tiste, ki ni fizična vadba) in hkrati polni potencial nas samih. Z majhnimi praktičnimi koraki vnašamo več pozornosti v vsakdan in s tem zaživimo polnejše in srečnejše življenje. Program vodi Nuša Pevc s številnimi gostujočimi učitelji, zato je posamezna delavnice občasno potrebno doplačati. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu poteka v sklopu programa gong kopel.

Še vedno ne veste, katera praksa bi bila najprimernejša za vas?

Rešite kviz in izvedeli boste.