Loading Events
  • This event has passed.

Delavnica AEQ dihanja s Karimom

November 28 @ 19:00 - 20:30 15€

Na tokratnem večeru v sklopu programa Pogled vase bomo pozornost ponovno namenjali dihanju – tokrat sem povabila gostujočega učitelja Karima Al Saleha, da nam predstavi svoje znanje o dihanju.

.

Kdaj in kje?

Nedelja, 28.11., ob 19h

Online preko Zooma

.

Namen  delavnice je raziskovanje AEQ dihanja in spoznavanje in razumevanje vpliva stresnih dogodkov, poškodb in čustvenih travm na dihanje in gibanje.

.

Karim vam bo pomagal razumeti kako kronična zakrčenost mišic vpliva na razvoj kronične hiperventilacije (ter ostalih nefunckionalnih vzorcev dihanja) in kako to slabo vpliva na telesne zmogljivosti, počutje, imunski sistem, živčni sistem in slabi učinkovitost gibanja.

.

Neučinkovito dihanje, ki je danes prisotno pri večini otrok in odraslih, vpliva na značaj in razmišljanje, saj je dihanje osnovni proces zagotavljanja življenjske energije.

.

Učil vas bo učinkovitega, globokega in lahkotnega dihanja s trebušno prepono v spodnji najbolj bogat s krvjo in kisikom obdan predel pljuč. Raziskovali bomo dihanje, ki poteka v treh fazah vdih-izdih-pavza. Zaznali boste kako učenje dihanja pozitivno vpliva na spremembo gibalnih vzorcev, drže in odzivov na stres.

.

Naučil vas bo AEQ dihalno vajo, ki sprošča kronično zakrčenost mišic ter širi prsni koš in trebušno votlino. To omogoča, večjo razliko med ekspanzijo in kontrakcijo trupa, kar vodi v bolj učinkovito in polno dihanje.

.

Seznanil vas bo z Bohrovim efektom in s pomembnostjo tolerance na CO2 v krvi, ki ga boste povečevali z učenjem protokola lahkotnega dihanja.

.

Zaradi razlage boste lahko med in po delavnici drugače razumeli vlogo dihanja in temu primerno znižali število vdihov na minuto, upočasnili boste hitrost pretoka zraka v pljučih in znižali hitrost pretoka krvi.

.

S tem boste lahko dosegli večjo učinkovitost vdihanega zraka v pljučih, lažje boste dihali skozi nos in izboljšali absorbacijo kisika iz krvi v tkiva.

.

Zaradi tega se izboljšajo procesi spreminjanja kemične energije hrane v bolj vitalno in močno življenjsko energijo, ki jo usmerjamo v dinamično in bolj polno življenje, ki je Gibanje.

.

Potrebujete udobna oblačila, podlogo, miren prostor, Zoom. Primerno bo za vse nivoje, nobeno predznanje ni potrebno.

.

Delavnica traja 90 minut.

.

Cena: 15eur z nakazilom v predprijavi. Na dan dogodka je cena 22eur. Člani Nush Yoga (vsi z veljavno karto) lahko namesto plačila koristite en obisk s karte.

.

Število mest je omejeno. Obvezna je prijava tukaj: https://withribbon.com/s/378059 ali preko spletne strani www.nushyoga.com (Klik na gumb PRIJAVA NA VADBE, na urniku poiščite dogodek, kliknite nanj, se registrirajte in prijavite. Navodila za plačila z gotovino in preko trr najdete na spletni strani pod “Cenik -> Podatki za plačilo”). Predprijava se šteje ob izvedbi plačila (brez plačila vam žal ne morem rezervirati mesta).

.

Nakazila sprejemam na:

SI56 1010 0005 6297 146 (Intesa Sanpaolo Bank)

Nush Nuša Pevc s.p.

Rozmanova 61

6330 Piran

.

O Karimu

Učitelj AEQ metode 2 ,AEQ dihanja 1, Naprednega gibanja, TUI-Na maser in praktikant Manualno-gibalne terapije. Strankam pomaga pri izboljšanju zdravja, počutja, osebne rasti in fizične pripravljenosti. Pomaga odpraviti vzroke kroničnih bolečin, bolezni in gibalnih omejitev. Uči myofascialne gibalne vzorce, ki pomagajo pri izboljšanju vertikalne integracije telesa in zavesti. Predaja znanje o gibanju in športu, pripravlja profesionalne ter rekreativne športnike. Na varnejši in učinkovitejši način pomaga pri doseganju ciljev in boljših rezultatov. Z ljudmi, ki se želijo boljše in učinkoviteje gibati, se srečuje na spletnih programih, na delavnicah v živo, individualnih srečanjih. Več o Karimu: https://karim-movement.com/

Details

Date:
November 28
Time:
19:00 - 20:30
Cost:
15€
Event Categories:
,

Venue

Nush Yoga Shala
Slovenia
Website:
www.nushyoga.com

Organizer

Nush Yoga Shala
Email:
nush.yoga@gmail.com
Website:
www.nushyoga.com