fbpx

12 zakonov karme

Karma je enakovredna Newtonovemu zakonu, ki pravi, da mora vsaka akcija imeti reakcijo.

Vsaka misel, beseda, dejanje ima določeno posledico. Karmo se velikokrat razume kot neko kaznovanje, a je zakon vzroka in posledice namenjen učenju in razvoju.

 

12 zakonov karme:

1. Veliki zakon – Zakon vzroka in posledice

Ko večina ljudi govori o karmi, se verjetno sklicuje na veliki zakon vzroka in posledice. V skladu s tem zakonom vse misli ali energijo, ki jo daš, dobiš nazaj – dobro ali slabo. Da bi dobili, kar želimo, moramo te stvari utelešati in jih biti vredni. To je koncept: kar seješ, to žanješ. Če si recimo želimo ljubezni v življenju, moramo najprej biti ljubeči do sebe.

2. Zakon stvarstva/ustvarjanja

Zakon stvarstva poudarja pomen, da se nam življenje ne zgodi kar tako. Če želimo, da se  nam stvari zgodijo v življenju, moramo ukrepati, namesto da čakamo, da se čarobno pojavijo. Kaj lahko spustimo, da ustvarimo prostor za to, kar si želimo? Kako lahko uporabimo svoje sposobnosti, talente in prednosti, da ustvarimo nekaj, kar koristi ne le nam, ampak tudi drugim?

3. Zakon ponižnosti

Zakon ponižnosti temelji na načelu, da moramo najprej ponižno sprejeti, da je naša trenutna resničnost rezultat naših preteklih dejanj. Šele nato lahko delamo spremembe.

4. Zakon rasti

Rast se začne v nas. Če želimo pozitivno oblikovati svet, moramo začeti pri sebi. To je zato, ker se resnična sprememba ali osebna rast začne s tem, nad čimer imamo nadzor, to je nad sabo, ne nad drugimi. Naša zunanja resničnost se bo spreminjala in rasla, ko bomo rasli in se razvijali znotraj.

 5. Zakon odgovornosti

Zakon odgovornosti se nanaša na prevzem odgovornosti za vse, kar se dogaja v našem življenju, vključno s slabimi stvarmi. Mi smo odgovorni za to, kako se bomo odločili živeti življenje. To je odličen opomnik, da vzrok za težave iščemo znotraj sebe, namesto zunaj.

6. Zakon povezave

Ta zakon temelji na načelu, da je vse v našem življenju, vključno s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, povezano. Kdo smo danes, je rezultat naših prejšnjih dejanj,

in kdo bomo jutri, bo rezultat naših dejanj danes.

7. Zakon osredotočenosti

Če se osredotočimo na preveč stvari hkrati, nas to lahko upočasni in vodi v frustracije in negativnost. Zato nas zakon osredotočenosti spodbuja, da se osredotočimo na eno stvar naenkrat. Ko se osredotočamo na duhovne vrednote, ljubezen, mir, ne bomo imeli nižjih impulzov, kot so zamere, pohlep, poželenje in jeza.

8. Zakon dajanja in gostoljubnosti

Ta zakon karme je namenjen nesebičnosti, dajanju drugim. Dajati je potrebno stvari, v katere zares verjamemo. Ta zakon nam pomaga razumeti pomen naših dejanj in odraža naša globlja prepričanja. Na primer, če želimo živeti v mirnem svetu, se moramo osredotočiti na negovanje miru za druge.

9. Zakon tukaj in zdaj

Če želimo doživeti duševni mir, moramo sprejeti sedanjost. To se lahko zgodi le, če opustimo negativne misli ali vedenja iz svoje preteklosti. Če se bomo preveč osredotočili na pretekle dogodke, jih bomo še naprej podoživljali.

10. Zakon spremembe

Če se vedno znova znajdemo v enaki situaciji, je to zakon spremembe v akciji. Vesolje nas tako spodbuja, da se naučimo lekcije. Vzorec se bo še naprej ponavljal, dokler se ne bomo naučili iz izkušenj in naredili nečesa drugačnega, da bi se razvili v boljšo različico sebe in ustavili začaran krog.

11. Zakon potrpežljivosti in nagrade

Ta karmični zakon v bistvu pomeni, da se dosledno delo splača. Gre za to, da smo dosledni in ne odstopamo od svojih velikih ciljev, tudi če še ne vidimo napredka.

12. Zakon pomena in navdiha

Vsi igramo pomembno vlogo in lahko nekaj prispevamo k temu svetu. To, kar delimo, se nam včasih zdi majhno, nepomembno, vendar lahko zelo spremeni življenje nekoga drugega. Rodili smo se s posebnim darom, poslanstvom in namenom, ki ga lahko s svojo edinstvenostjo na svet prinesemo samo mi. Vsak osebni prispevek je istočasno tudi prispevek celoti.

 

ZAKLJUČEK

12 zakonov karme nam lahko služi kot vodilo ali zemljevid, ki mu bomo sledili v vsakdanjem življenju. Ti zakoni nam lahko pomagajo razumeti, kako karma v resnici deluje, in učinek, ki ga lahko imajo naše misli in dejanja na nas in svet okoli nas. Uporaba karme kot niza smernic v našem življenju nas lahko spodbudi, da smo bolj pozorni na svoje misli, dejanja in dejanja, preden sprejmemo odločitve.

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (obvezno)