fbpx
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Kakavov obred ob sončnem vzhodu z morsko meditacijo in SUP jogo

julij 24, 2022 @ 05:30 - 09:00 55€

Vabljeni na prav poseben dogodek kot ga pri nas še ni bilo – preživite čarobno jutro ob morju in na morju, odprite srce in se povežite z naravo na edinstven način. 

.

Začeli bomo s kakavovim obredom in morsko meditacijo ob sončnem vzhodu, nadaljevali z jogo na SUP-ih, zaključili pa še z okusnim zajtrkom Mašin zajtrk. Druženje bo trajalo cca 3 ure in bo potekalo v Strunjanu. Točno lokacijo sporočimo ob prijavi oziroma dan pred dogodkom.

.

Program: 

5.30 Kakavov obred z morsko meditacijo

6.30 SUP joga

8.00 zajtrk

.

.

Kaj potrebujete:

  • Kopalke (za SUP jogo imate po želji lahko tudi kakšne zmočljive kratke hlače in majico)
  • Brisačo
  • Suha oblačila za preobleči
  • podlogo za sedenje (lahko je to tudi brisača)
  • Vodo
  • Pridite tešči (drugače kakav ne učinkuje)

.

Cena: 55eur

.

Če se želite udeležiti samo dela programa, je to tudi možno, a le v primeru prostih mest – prednost imajo tisti, ki zakupijo celoten program. 

.

Prijava in informacije preko maila na info@nushyoga.com – prijava se šteje šele ob nakazilu celotnega zneska, brez plačila vam žal mesta ne morem rezervirati. Plačila na licu mesta niso možna. 

.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na naslednji vikend.

.

O Kakavovem obredu z morsko meditacijo

.

Kakav je s strani starodavnih ljudstev srednje in južne Amerike od nekdaj bil ččen kot darilo bogov. Imenovali so ga eliksir življenja, saj je sveta rastlina, ki nas na nežen in ljubeč način popelje v srce in nas poveže z našim resničnim Bistvom.

.

Na obredu pijemo poseben ceremonialni kakav, ki se močno razlikuje od tistega, ki je kupljen v trgovini. Vsebuje teobromin, kar pomeni »hrana bogov«. Teobromin je grenak alkaloid, ki blago stimulira, daje val energije in izboljša osredotočenost ter shranjevanje spomina. Kakav tudi poveča pretok krvi in kisika v možgane ter sproži sproščanje endorfinov in dopamina, naših hormonov dobrega počutja. To sproža občutke  sreče, ljubezni in harmonije, povečuje ustvarjalnost, lahko pa deluje tudi kot  afrodiziak.

.

Vsak kakavov obred je drugačen, nekateri so sestavljeni iz sedenja v krogih, deljenja in petja, igranja inštrumentov, plesa, drugi pa so namenjeni meditaciji, določanju namere in notranjem razmišljanju. Naš obred bo meditacijske narave, torej umirjen in tih, primeren zgodnjemu jutranjemu času.

.

Že starodavna majevska besedila so opisovala kakavov obred kot “odpiranje srca”, saj kakav deluje tako, da nas vrača k občutku ljubezni, enosti in povezanosti. To bo tudi naš namen, zato ga bomo povezali z morsko meditacijo. Navdih za meditacijo črpam iz Shinrin Yoku (gozdne kopeli) in jo iz gozda apliciram na morje in vso naravo.

.

OPOZORILO: Prosim, da me pred pitjem kakava obvestite, če imate kakšne zdravstvene težave. Pitje se odsvetuje nosečnicam in osebam, ki jemljejo antidepresive. Nikakor pa ne gre za psihoaktivno snov in po njej ne boste “zadeti”.

.

O SUP jogi

Včasih sem se ob omembi SUP joge kar zgrozila. Ker sem jo metala v isti koš z vsemi drugimi izmišljotinami, ki vsebujejo besedo ‘joga’ pa z njo nimajo nobene zveze… no, ko sem ji dala priložnost, me je povsem navdušila, ker:

.

1. Nas lovljenje ravnotežja na deski “prisili” k večjemu fokusu in aktivaciji mišic, ki se na kopnem morda nikoli ne zgodita.

2. Je zeloooo pomirjujoča in sproščujoča, če jo delamo na mirni gladini, lahko je pa tudi neverjetno zabavna, sploh če je morje vzvalovano 🙂

3. Omogoča nam, da na joga položaje in življenje pogledamo s povsem drugačne perspektive (če že dlje časa vadimo jogo, lahko posamezne položaje na SUP-u doživimo povsem drugače, na novo)

4. Obožujem morje, ampak na plavajočih zadevah dobim morsko bolezen – pri SUP jogi je ne 🙂

5. Omogoča nam, da smo v stiku z naravo, se odmaknemo od vsega vrveža in se bolj povežemo s sabo.

.

Za SUP jogo ni potrebno nobeno predznanje – čisto vsakdo jo lahko dela 🙂 

.

SUP-e nam bo zagotovil Damir iz Istra.rest.

.

O zajtrku

Zajtrkovali bomo Mašin zajtrk, okusno vegansko granolo, brez dodanega sladkorja, sadni smoothie in sveže lokalno sezonsko sadje. Zajtrk bo tudi odlična priložnost, da se še zadnjič pred mojim odhodom podružimo in kakšno rečemo 🙂

.

Podrobnosti

Datum:
julij 24, 2022
Čas:
05:30 - 09:00
Cena:
55€
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Nush Yoga Shala
E-naslov:
nush.yoga@gmail.com
Spletna stran:
www.nushyoga.com

Prizorišče

Nush Yoga Shala
Slovenia + Google Zemljevid
Spletna stran:
www.nushyoga.com