fbpx

Nuša Pevc

Učiteljica joge in ustanoviteljica Nush Yoga Shale
Moje ure joge so kot ocean: dinamične, intenzivne in globoke.

Nuša je že od nekdaj želela spreminjati svet na bolje, zato se je tudi odločila za študij novinarstva. A je po nekaj letih novinarskega dela ugotovila, da ji ne omogoča želene kreativnosti in doprinosa družbi. Odločila se je poiskati drugačen način.

Pot jo je vodila v tujino: dve leti je delala kot stevardesa za letalsko družbo Emirates, kasneje je živela v Kanadi. Na poti jo je vedno spremljala joga, s katero se je začela ukvarjati leta 2012, ko je predvsem iskala način za umiritev uma. Joga je zanjo že od vsega začetka duhovna praksa in veliko več kot zgolj fizična vadba.

Po obdobjih bolj ali manj redne prakse se je leta 2016 odločila, da se odpravi za tri mesece v Indijo in se tam čim več nauči o jogi. To potovanje ji je resnično spremenilo življenje. Ne le, da je zaključila dva tečaja za učiteljico joge, temveč je tudi našla svojo strast in svoj namen v življenju: da živi in poučuje jogo.

Spoznala je, da lahko preko poučevanja joge dejansko doprinese, učinkuje, izboljša, pomaga – spreminja svet na bolje.

Nušino poučevanje presega fizične položaje, saj nam joga omogoča, da se bolje spoznamo in razumemo, razvijemo svoj potencial in postanemo najboljša možna različica sebe.

Nuša verjame, da je ravnovesje ključno: v jogi in v življenju. Živimo v svetu skrajnosti, nenehno smo zaposleni in živimo v »beg ali boj« odzivu, ne vzamemo si časa zase in za počitek. Nuša ne verjame v to, da se proti eni skrajnosti borimo z drugo. Zato na urah joge delamo na iskanju ravnovesja. Ravnovesje med vajami za gibčnost in moč, med bolj dinamičnimi in bolj statičnimi vajami, med fizičnimi in duhovnimi vidiki joge.

Nušine ure joge so vedno tematsko obarvane, teme so zelo praktične, a vendar duhovne, namenjene temu, da razmišljamo o sebi in raziskujemo lastne globine. Spodbuja vas, da s pomočjo jogijskih položajev spoznavate sebe. In zelo pomembno: da se pri tem zabavate! ?

Nuša je mednarodno certificirana učiteljica joge RYT400 in ustanoviteljica Nush Yoga Shale. Zaljubljena je v ocean in potovanja. Tudi njene ure joge so kot ocean: dinamične, intenzivne in globoke.

Kakšno jogo uči

Sodobna posturalna joga, kot jo poznamo v zahodnem svetu nima veliko zveze s starodavno, več tisočletij staro jogo. Položaji, ki jih prakticiramo na urah joge, so stari le dobrih 100 let ali manj.

V resnici je joga veda o življenju, ponuja nam napotke, kako se osebnostno razviti, kako zmanjšati nepotrebno trpljenje, se bolje spoznati, priti v stik s sabo, premagati umske zablode, postati boljša verzija sebe. Uči nas iskati ravnovesje, kaže nam našo povezanost z naravo, drugimi ljudmi in vsemi živimi bitji. Daje nam orodja za premagovanje ovir, razvijanje potenciala in osebno rast.

Seveda vse to lahko delamo skozi vadbo jogijskih položajev in poleg tega še poskrbimo za svoje telo in zdravje. Joga je torej popolna vadba za telo in um!

Se je pa Nušino dojemanje in poučevanje joge v zadnjih letih močno spremenilo. Od sledenja neki »tradiciji«, ker je pač nekdo tako rekel, se je začela spraševati, poglabljati v to prakso in si širiti obzorja in znanje.

Danes ne sledi več slepo rutinskemu jogijskemu gibanju, ker ve, da nobeno dolgoročno ponavljanje enih in istih gibov ni ok. Svoje znanje ves čas izpopolnjuje pri najboljših učiteljih na svetu, ki se ukvarjajo s človeškim telesom in gibanjem. Varno gibanje in izvajanje asan pa potem povezuje z bistvom joge, s koncepti iz jogijske filozofije, ki jih poskuša predstaviti na praktičen, vsestransko uporaben in razumljiv način.

Ves čas išče najboljše načine, kako poskrbeti, da bodo njene ure trening za življenje – tako s psihološkega kot fizičnega vidika mora biti joga FUNKCIONALNA. Namen vsega, kar se na urah joge naučimo, je, da to lahko uporabimo tudi, ko nismo na podlogi za jogo in si na vseh nivojih izboljšamo kakovost življenja.

Izobraževanja

November 2016    –     Kundalini Joga 200-urni tečaj za inštruktorje joge (certificiran s strani Yoga Alliance ZDA), Shiva Tattva Yoga School, Rishikesh, Indija

Oktober 2016     –      Hatha Joga 200-urni tečaj za inštruktorje joge (certificiran s strani Yoga Alliance ZDA in Združenega kraljestva), Vimoksha Yoga School, Goa, Indija

April 2017   –    Delavnica: Yoga Therapy for Myofascial Release and Asana Anatomy for Effective Sequencing, Marichi Yoga School, Rishikesh, Indija

Marec 2017     –    Reiki Level 1 and 2, Advanced Reiki Practitioner, Anita Gomezel, Reiki master and teacher, Sežana, Slovenija

Januar 2018 – Delavnica Vikend anatomije (20ur), Joga združenje Slovenije, Ljubljana, Slovenija

Marec 2019, Ljubljana – Ashtanga joga delavnica Lucas Carvalho, authorized teacher level II (10 ur)

Oktober 2019, Ljubljana – Ashtanga joga delavnica Gabriele Severini, kpjayi teacher, 3rd series (10 ur)

November 2019, Ljubljana – Teaching with power structures, Mark Whitwell (12 ur)

December 2019, Zurich – Hands-on adjustments intensive with Mark Stephens (26 ur)

Januar 2020 Ljubljana – Delavnica jasne komunikacije (po sistemu Non-violent communication) z Anito Gomezel (16ur)

Maj 2020, ONLINE: Shoulder to shoulder workshop with Celest Pereira (3 ure)

Julij 2020, ONLINE: Yoga Hip Stars Workshop with Celest Pereira (3 ure)

Julij 2020 (še traja) Online Asana Academy, Mark Stephens (3ure na mesec)

Oktober 2020, ONLINE: Spine + Posture workshop with Celest Pereira (3 ure)

November 2020, ONLINE: Therapeutic Art Life Coach course with Joeel and Natalie Rivera and Victoria Hawkings (7 ur)

November 2020, ONLINE: Full Spectrum Mindfulness by Ken Wilber (3 ure)

Februar 2021, ONLINE: sklop delavnic Doživi sebe, Anita Gomezel (10 ur)

Marec 2021, ONLINE: delavnica Safe, Accessible & Effective Ashtanga Vinyasa Practice, Simon Borg-Olivier (1 ura)

Marec 2021, ONLINE: strokovna konferenca Neuroscience and Yoga, različni priznani predavatelji iz vsega sveta (20 ur)

April 2021, ONLINE: The Anatomy of Breathing, Celest Pereira (3 ure)

Junij 2021, ONLINE: Core Values – The Science, Celest Pereira (3 ure)

Julij 2021, ONLINE: The Bendy Brain Workshop, Celest Pereira (3 ure)

Februar 2022, ONLINE: Anatomy Workshop, Celest Pereira (3 ure)

Februar 2022, ONLINE: How to Thrive in a Crisis, Teal Swan (20ur)

Marec 2022, ONLINE: Neuroscience and Yoga Conference New York (20ur)

Marec 2022, Pariz:  Functional Anatomy 20HR CEU Training, Hiro Landazuri (20ur)

Junij 2023, ONLINE: Energy Healing Method Practitioner, Melissa Crowhurst (32ur)

Poleg naštetih izobraževanj se neprestano dodatno izobražuje, na dnevni bazi.

Izkušnje

Avgust 2022 – danes: Yoga teacher & Yoga Manager, Villa Surya, Dfrost Almugar, Morocco

December 2016 – danes: Samostojna inštruktorica joge – Nush Yoga

Marec 2020 – November 2021: Ustanoviteljica in vodja največjega joga studia na Obali – Nush Yoga Shala v Luciji, Slovenija.

2017-2022 poučevanje korporativne joge na evropski agenciji ACER (Agency For The Cooperation Of Energy Regulators) v Ljubljani, joge za zaposlene v koprskem vrtcu, med drugim tudi joge za kaznjence v koprskem zaporu.

Marec 2020 – Junij 2023: poučevanje online joge za mednarodno podjetje HealthifyMe.

Poleg naštetega pripravlja delavnice vodenega sproščanja Joge nidre (ter snema lastne posnetke vodenih sproščanj) in delavnice meditacije, vodi zvočne kopeli in 1 na 1 svetovanje, ki ga imenuje Intuitive Healing Meditations – gre za tehniko, ki jo je sama razvila na podlagi vseh znanj in izkušenj. Uspešno organizira joga oddihe v Sloveniji in joga potovanja v tujino.

V letu 2020 je organizirala največji online dobrodelni joga dogodek, na katerem so zbrali 3100eur za socialno ogrožene družine.

V letu 2021 je organizirala največji slovenski spletni festival joge in osebne rasti (Pogled vase) s 17 priznanimi učitelji in predavatelji.

Je tudi ena od predavateljic na Novi šoli.

Izkušnje si je nabirala tudi v tujini:

Marichi Yoga School, Rishikesh, Indija – dnevno vodenje joge za uravnavanje čaker in Joge Nidre (April 2017).

Vodenje posameznih vadb različnih vrst joge v Dubaju (ZAE) in Vancouvru (Kanada) – Vancouver Corporate Yoga (Maj–September 2017).

TEAM MEMBERS LIST