fbpx

Uroš Modlic

Fotograf, jogijski navdušenec, soustanovitelj Nush Yoga Shale
Zaradi joge lažje premagujem predvsem fizične in psihične napore na celodnevnih, večdnevnih fotografiranjih.
Lucija, Slovenija
040318653

Fotografiranje je iskanje ravnovesja med svetlobo in sencami, prikazovanje sinergije med svetlimi in temnimi toni, obarvanimi z barvami. S fotoapratom v roki Uroš praktično odrašča že od malih nog in z njim lovi v objektiv trenutke okoli sebe ter jih deli s svetom. In se izpopolnjuje, v znanju, iz dneva v dan želi napredovati, se učiti, biti boljši. Fotografija ni samo zgolj njegov hobi ali delo, je praktično njegovo življenje. In na tej svoji ustvarjalni poti se je leta 2016 tudi prvič srečal z jogo.

Najprej je previdno vstopil v svet joge, z določenimi predsodki, katere ponavadi imamo ljudje do stvari, ki jih ne poznamo. A je kaj hitro spoznal, kako je joga nekaj povsem drugega, kot to kar si je predstavljal. Tako kot fotografija, je joga zanj iskanje ravnovesja, spoznavanje samega sebe, postati iz dneva v dan boljša verzija samega sebe. Joga mu vsak dan pomaga razvijati sebe kot osebo, tako na fizičnem kot tudi na psihičnem nivoju. Po nekaj letih v preteklosti svojega življenja, ko je kar malce pozabil na sebe, je z jogo in z zdravim načinom življenja uspel spet najti pravo pot, spet najti samega sebe.

Že po nekaj mesecih redne vadbe joge so se pojavile opazne spremembe, v kombinaciji z zdravo prehrano pa je bil napredek res očiten. Začel je izgubljati odvečne kilograme, postajal je vedno bolj gibčen, pridobivati je začel na samozavesti. Kot pravi, še nikoli prej v življenju ni bil v tako dobri formi kot je zdaj. Vse to mu pomaga tudi pri fotografiji, tako v poslovnem pogledu kot tudi umetniški duši. Ker zdaj lažje premaguje predvsem fizične napore na celodnevnih večdnevnih fotografiranjih ter številne ure preživete na poti, mu tako več energije ostane za razmišljanje o samem ustvarjanju fotografij, da lahko ustvarja še boljše fotografije.

Obenem pa se je zdaj s svojim pozitivnim razmišljanjem znašel v okolju podobno mislečih ljudi, optimistično razpoloženih, z željo po ustvarjanju ter uresničevanju idej. Tako je nadvse vesel in hvaležen, da sem lahko del čudovite ekipe Nush Yoga Shale.

V Nush Yoga Shali skrbi za:

  • Fotografije, ki krasijo stene Shale
  • Fotografije za spletno stran in objave na socialnih omrežjih
  • Podobo spletne strani
  • V Shali izvaja tudi studijsko fotografiranje