fbpx

Maša Pevc

Učiteljica joge za otroke in ustvarjalka Mašinega zajtrka
Že od nekdaj imam težave s samozavestjo in samopodobo in prav joga me je naučila sprejemanja.

Leta 2017 je Maša prvič prvič obiskala uro joge. Takrat je živela v Vancouvru, v Kanadi, kjer je joga studio res na vsakem koraku in veliko ljudi jo vadi redno, vsak dan. Sprva se ji je joga zdela dolgočasna, a jo je sestra Nuša prepričala, naj ji da priložnost.

Po vrnitvi v Slovenijo je z vadbo nadaljevala in že po par mesecih redne prakse joge se ji je zdelo, da ima čisto drugačno telo. Pridobila je na moči in fleksibilnosti, naučila se je poslušati svoje telo, prepoznati stres in ga obvladati, najpomembnejše pa je, da se je začela sprejemati takšno kot je. Že od nekdaj ima težave s samozavestjo in samopodobo in prav s pomočjo joge se je naučila sprejeti, to, da smo si ljudje različni,  vsako telo je drugačno in to je ok.

Kakšno leto po tem, ko je začela redno vaditi jogo, je na Facebooku zasledila izobraževanje za učitelje za jogo za otroke v Sloveniji. Nikoli prej ni pomislila, da bi bila lahko joga namenjena otrokom, zato je začela malo raziskovati in ugotovila, da otroci skozi igro pridobijo vse pozitivne učinke joge. V bistvu je za otroke še bolj pomembna, saj vse kar se naučijo pri jogi prenesejo v odraslo dobo in se tako kot odrasli lažje soočajo s stresom, imajo boljšo samopodobo in boljše razumejo negativna čustva.

Že od nekdaj rada dela z otroki, bila je prostovoljka v Afriki, kjer je učila otroke angleščino, živela je pri družini na Irskem, kjer je čuvala dve punčki stari dve in 4 leta, že več let dela kot varuška, v zadnjem letu pa tudi kot učiteljica angleščine za otroke v šoli Helen Doron. Tako je združila veselje do dela z otroci in navdušenjem nad učinki joge name in postala joga učiteljica za otroke.

Maša je opravila izobraževanje joge za otroke pri Tatjani Baligač (učiteljici pravljične joge).

mašainjoga4.jpg

Joga za otroke se od klasične “odrasle” joge razlikuje predvsem po tem, da do različnih položajev in dihalnih vaj pridemo z igro in domišljijo. V samo eni vadbi se sprehodimo skozi afriško puščavo, preplavamo reko polno krokodilov in hkrati srečamo prijazno kamelo. Skozi svet domišljije otroci spoznajo osnove joge in na zabaven način izboljšujejo zavedanje telesa in umirjajo duha. Vadbe niso statične ali tihe, ampak dinamične in polne smeha ter hkrati vnesejo tudi sprostitev (končno sproščanje).

Najpomembnejši pozitivni učinki joge pri otrocih so:

  •  otroci pri vadbi joge krepijo fleksibilnost, moč in ravnotežje
  •  z obvladovanjem položajev, ki so jim delali težave, krepijo samozavest in občutek lastne vrednosti
  •  z različnimi dihalnimi vajami se naučijo premagovati stres, peljati pozornost vase in razumeti kaj občutijo
  • z zadrževanjem asan poleg fleksibilnosti in moči izboljšujejo tudi kocentracijo, spomin in disciplino
  • naučijo se zavedati in obvladovati svoje telo
  • izboljšajo telesno držo
  • pri jogi ni tekmovanja, ni boljšega ali slabšega, otroci se naučijo da smo vsi različni in to je v redu

Mašin zajtrk je Mašina znamka okusne domače granole, ki je povsem veganska in na voljo v stekleni povratni embalaži.

Skrb za živali in okolje je namreč eno Mašinih temeljnih vodil, zato njeni izdelki niso le okusni in zdravi, temveč tudi skrbijo za boljši svet. Poleg tega, da s vojim življenjskim slogom poskuša obvarovati naravo, tudi del od vsakega prodanega izdelka nameni varovanju okolja. Skupaj lahko ta svet naredimo lepši in prijaznejši.

Mašin zajtrk si lahko privoščite pri nas po jogi, možno pa je tudi naročilo Mašinih izdelkov in prevzem v naši Shali.

Več informacij nadete tukaj: https://masinzajtrk.wordpress.com/