fbpx

Katarina Žagar

Učiteljica joge
Življenje nam v vsakem trenutku ponudi to kar potrebujemo, le sprejeti moramo znati.

Katarina je certificirana učiteljica joge. Z jogo se ukvarja že dobrih 10 let in predstavlja neprecenljiv del njenega življenja. Živi po načelu, da nam življenje v vsakem trenutku ponudi to kar potrebujemo, le sprejeti moramo znati. Vse je lažje, če najdemo uravnoteženost na vseh področjih.

Katarina je oseba z vsakdanjimi drobnimi izzivi in težavicami, kot vsi. Vsak svoj dan skuša čim boljše izkoristiti in narediti vsaj eno stvar, ob kateri občuti tisti iskren srčen občutek sreče, hvaležnosti, izpopolnitve. Njena motivacija za vsak dan je hvaležnost, da je zdrava, da lahko vstane in počne stvari, ob katerih raste kot oseba.

Z jogo se je srečala pred več kot 10 leti. Iskala je vadbo, ob kateri bi uživala in, ki bi ji dala moč in stabilnost v telesu. Mir in fižično okrepitev. Nato pa se je počasi zaljubila v njo, v različne zvrsti joge, ob katerih je pridobivala fižično moč, hkrati pa našla tudi nadzor nad sabo. Vse stvari, ki so jo včasih bremenile, so postale preproste, rešljive, kar naenkrat sploh niso bile več težave, ampak drobni izzivi, ki nam popestrijo naš vsakdan.

Joga jo je naučila, kako skrbeti za svoje telo in psiho, kako ostati zvest sam sebi, predvsem pa, kako malo je potrebno, da si tudi v današnjih časih srečen, miren in stabilen znotraj sebe.

Ko je prišla na svojo prvo uro joge, je pričakovala sedenje, dihanje, in preprosto vadbo, brez pretiranega fižičnega napora….. Ampak ni bilo ravno tako. Po kratkem uvodnem dihanju, se je začel pozdrav soncu in kot večina, bi tudi Katarina že po prvem lahko zaključila vadbo. Njeno telo je bilo utrujeno. Kaj šele, da bi uspela povezovati dih in gibanje; v tistem trenutku se je zdelo povsem nemogoče. Ampak je vztrajala, tisto uro in še mnogo naslednjih.

Ko je prakticirala jogo že več let in ko je resnično postala neprecenljiv del njenega vsakdana, je potiho začela razmišljati o učiteljškem tečaju. Njen namen takrat ni bil učenje drugih, ampak predvsem, da bi poglobila svoje znanje zase, se še bolj poglobila vase in tako še bolj spoznala sebe. Tako jo je nekega dne vaditeljica, kjer je obiskovala jogo, sama povabila na učiteljski tečaj.

Katarina verjame, da ti tok življenja gotovo pomaga ob prelomnicah in te ponese tja, kjer je tisti trenutek primerno zate. Ne samo, da je skozi tečaj še bolj vzljubila jogo, počasi je začela način, po katerem živi sama, prenašati na druge. In za to, da lahko to dela, je neizmerno hvaležna.

Certificirana učiteljica joge JZS 300.

Poučevanje joge za skupine in posameznike.