fbpx

Elara Udvanc

Učiteljica joge
Joga me je naučila, da nismo tukaj, da smo popolni, tukaj smo, da živimo v vsej svoji nepopolnosti.

Elara je čiteljica joge in večna učenka življenja, katerega skrivnosti jo vsak dan znova navdihujejo. Zaljubljena je v umetnost, luno, ocean, naravo, tradicionalne kulture in znanja, ki jih med seboj rada povezuje.

Z jogo se je prvič srečala pred 7 leti, ko je še trenirala Shaolin, kjer so izvajali kitajsko jogo, vendar jo je zanimalo več in se je z jogo začela ukvarjati kot samouk. Zanimala jo je njena zgodba, razlog, zakaj je nastala, kaj je njen smisel in kaj njen namen. Vedno so jo namreč zanimale starodavne skrivnosti, ki jih zahodni svet zaradi različnih razlogov ni želel sprejeti.

Danes, ko lahko reče, da ji je joga zelo prirasla k srcu in postala velik del njene življenjske poti (pa ne le fizična praksa), si življenja brez nje ne more predstavljati. Vpliva na odločitve v njenem življenju, tako od prehrane do izobrazbe, dela in prostega časa, določa, kako ravna v različnih situacijah in zaznamuje njen pogled na svet in življenje samo.

Joga je spremenila njen življenjski stil, njenoc percepcijo sveta in idejo o posameznikovem obstoju. Spremenila ga je na vse načine, ki si jih niti v sanjah ni mogla predstavljati. Ko enkrat začneš živeti jogo, namreč ni poti nazaj, ne moreš ne-videti preko iluzije in se posledično ne moreš pretvarjati, da je ni tam.

Seveda je pričakovala spremembe na področju fizičnega zdravja, kar se je tudi zgodilo, a si nikoli ni mislila, da bo popolnoma reprogramirala njene možgane in jo iz dekleta, ki je na svet gledalo kot na grožnjo, spremenila v žensko, ki v vsaki situaciji vidi možnost za rast. Tudi če je kdaj težko.

Joga jo je namreč naučila, da nismo tukaj, da smo popolni, tukaj smo, da živimo v vsej svoji nepopolnosti in preko nje občutimo svet na najglobje in najbolj čarobne načine. Da se zahvalimo za vsak trenutek, tudi če je na prvi pogled še tako slab, da se ne obsojamo, ker se počutimo ranljive in nemočne ter da se naučimo v polnosti sprejeti lastno doživljanje. Pa ne, da bi stagnirali in se nikoli premaknili, vendar le do mere, da ne sabotiramo svojih občutkov in s tem samega sebe.

Ko Elara uči jogo pride do podobnega občutka, kot če bi pisala ali plesala. Njene misli utihnejo, in vodi jo le srce. Počuti se, kot da je v pravem trenutku na pravem mestu, točno tam, kjer bi morala biti, ter da počne to, za kar je prišla na ta planet. Učenja joge ne vidi kot nekaj »kar bi morala storiti in je le njeno delo« ampak nekaj, kar ji prinaša toliko veselja, sreče in hvaležnosti. Tudi če za en procent pomaga enemu samemu posamezniku na uri joge, če samo eno osebo pripravi do tega, da na življenje pogleda z druge perspektive ali podvomi v svoje vzorce, je njen cilj dosežen.

Cerificirana joga učiteljica RYT200.

Poučuje individualne in skupinske ure joge.