fbpx

Ana Sabadin

Učiteljica joge
Dan za dnem sledim svojemu srcu, živim svojo resnico in sem učenka življenja.

Ana je raziskovalka življenja, mala umetnica, ljubiteljica živali in narave. Že od malih nog se rada zateka v mir, ki ga najde v sebi, ko riše, ko ustvarja, ko se počuti svobodno in počne stvari, ki jo polnijo z ljubeznijo. Je poštena, zelo čustvena, srčna, občutljiva, zaščitniška oseba, ki zagovarja pravico.

Z jogo se je srečala že v otroštvu. Nato se je z jogo ponovno srečala kasneje, po 25. letu starosti in tako začela redno prakticirati vsak dan, jo spoznavati pod različnimi aspekti ter jo sedaj smatra kot celosten pristop življenju, ne le kot fizično vadbo. Predvsem ji je blizu duhovni aspekt joge.

Joga je za Ano življenjski stil, je kot sidro, ki se nagiba pri iskanju ravnovesja v njenem vsakdanu. Jogijski položaji ali asane so samo pokazatelji, kje se v tem trenutku nahajamo in nas na nek način prizemljijo, vendar Ana meni, da smo vsi več kot le fizično telo in kot iskalci bistva obstoja se definitivno srečamo v dimenziji, ki je nevidna prostemu očesu.

Joga, meditacija, sile – energije znotraj nas in moč pranajame Ano do take mere navdušujejo, da se vedno bolj poglablja vase in širi svoja obzorja ter se na ta način duhovno razvija.

Na svoji poti se srečuje z izzivi, ki jo vsakodnevno spodbujajo k temu, da se čim bolje odloča in izbira v skladu s svojo resnico in z vero v to, da smo vsi del vesolja. Hvaležnost in pozitivne misli vsakega posameznika so pomembne pri tem, da se oblikuje mirno in pozitivno okolje in da dan za dnem z dejanji kreiramo boljše življenjsko okolje.

V življenju jo motivira to, da se kot svobodno bitje zavestno odloča dan za dnem in sledi svojemu srcu, živi svojo resnico in je učenka življenja. Življenje je naša učilnica, narava je naš dom in nam nudi vse kar potrebujemo za fizični obstoj na tem planetu.

Spoznala je, da če želi harmonijo in notranji mir, mora to poiskati znotraj sebe, saj je resnica znotraj nas, nato je potrebna velika mera poguma jo prepoznati, ji slediti in jo živeti. Je velika zagovornica resnice, ki jo je v časih, v katerih živimo velik izziv prepoznati, zaživeti in jo negovati. Predvsem meni, da je za to potrebno veliko poguma in odprto srce.

Za poučevanje joge se je odločila, ker jo joga toliko izpopolnjuje, osrečuje in jo je pritegnila do te mere, da je začutila, da bi bila lahko njena ljubezen in predanost do joge vzor še komu. Joga je del nje, v jogi pride do izraza njeno bistvo, z jogo se lahko identificira, izraža, počuti se svobodna, kreativna, sproščena. Predvsem pa je joga za Ano čudovita umetnost, ki umiri um in pripelje njeno pozornost v sedanji trenutek.

 

Cerificirana joga učiteljica JZS300.

 

Poučuje individualne in skupinske ure joge.