fbpx
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Pogled vase: Meditacija ljubeče naklonjenosti

september 12, 2021 @ 19:00 - 20:30 15€
V časih, ko smo vse bolj odtujeni en od drugega, je še toliko bolj pomembno, da se spet povežemo z občutkom ljubeče naklonjenosti do sebe in drugih. Ta teden bomo v sklopu programa Pogled vase zato delali Loving-Kindness oziroma meditacijo ljubeče naklonjenosti.
.
Obstaja kar nekaj vrst te meditacije, a odločila sem se, da bomo naredili meditacijo, ki jo je oblikovala Emma Seppala, znanstvena direktorica Centra za raziskave in izobraževanje sočutja in altruizma na univerzi Stanford. Njene večletne raziskave so pokazale, da nam meditacija ljubeče naklonjenosti pomaga, da razvijemo večje sočutje do sebe in drugih, se počutimo bližje drugim, bolj povezani z njimi in manj osredotočeni nase – to je dobro, ker je pretirana oserotočenost nase povezana z anksioznostjo in depresijo. Prakticiranje ljubeče naklonjenosti je po njenem mnenju ključno za naše fizično in psihološko zdravje.
.
Potrebujete udobna oblačila, podlogo, morda odejico (vse to imamo na razpolago tudi pri nas, če njimate svojih). Primerno bo za vse nivoje, nobeno predznanje ni potrebno.
.
Dogodek traja cca 90 minut. Prvih 30min je namenjenih pogovoru o preteklem tednu, drugih 30min osrednji vaji in zadnjih 30min za pogovor in deljenje vtisov po njej.
.
Zaradi narave dogodka ta poteka samo v živo v shali in NE online preko Zooma. Bo pa na voljo posnetek osrednjega dela, torej meditacije, ki ga avtomatsko dobite na mail vsi, ki se na dogodek prijavite.
.
Cena: 15eur z nakazilom v predprijavi. Na dan dogodka je cena 22eur. Člani Nush Yoga (vsi z veljavno karto) lahko namesto plačila koristite en obisk s karte.
.
Število mest je omejeno. Obvezna je prijava preko spletne strani www.nushyoga.com (Klik na gumb PRIJAVA NA VADBE, na urniku poiščite dogodek, kliknite nanj, se registrirajte in prijavite. Za plačila z gotovino in preko trr, mi pišite). Predprijava se šteje ob izvedbi plačila (brez plačila vam žal ne morem rezervirati mesta).
.
Kje se nahajamo?
Nush Yoga Shala se nahaja v industrijski coni Lucija, na Liminjanski 94d (če uporabljate GPS, priporočam, da raje vnesete številko 96, če ne vas bo peljal z napačne strani).
Navodila za pot: Z glavne ceste Koper-Sečovlje na krožnem zavijete proti industrijski coni Lucija (iz smeri Kopra zavijete levo, iz smeri Sečovelj desno) in sledite prednostni cesti. Ko greste mimo Agrarie in Eurospina, na križišču ne sledite prednosti desno proti policiji, ampak zavijete LEVO. Se peljete po tej cesti dokler na desni ne zagledate velike opečnate stavbe, zraven nje pa je steklena stavba, v kateri se nahaja Shala – prvo nadstropje. Parkirišče je na razpolago neposredno ob stavbi.
.
Nakazila sprejemam na:
SI56 1010 0005 6297 146 (Intesa Sanpaolo Bank)
Nush Nuša Pevc s.p.
Rozmanova 61
6330 Piran
.
O MENI
Dogodek vodim Nuša Pevc, mednarodna učiteljica joge (RYT400) in ustanoviteljica največjega joga centra na obali Nush Yoga Shala v Luciji. Zadnje čase se izobražujem tudi na področju transpersonalne psihologije in tako so tudi obarvane moje vodene meditacije. Več o meni: https://www.nushyoga.com/team-members/nusa-pevc/

Podrobnosti

Datum:
september 12, 2021
Čas:
19:00 - 20:30
Cena:
15€
Kategoriji Dogodek:
, ,

Organizator

Nush Yoga Shala
E-naslov:
nush.yoga@gmail.com
Spletna stran:
www.nushyoga.com

Prizorišče

Nush Yoga Shala
Slovenia + Google Zemljevid
Spletna stran:
www.nushyoga.com