fbpx
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Izmenjevalnica rabljenih oblačil v Nush Yoga Shali

avgust 14, 2021 @ 10:00 - 14:00 Brezplačno
Nush Yoga Shala je več kot joga studio, je prostor, v katerem skupaj delamo na tem, da postane ta svet še boljši – z delom na sebi, dobrodelnostjo in zmanjševanjem negativnih vplivov, ki jih imamo na okolje in svet.
Zato organiziramo dogodek:
IZMENJEVALNICA RABLJENIH OBLAČIL
Sobota, 14.8., od 10h do 14h
Zakaj izbrati rabljena oblačila?
1. Ker je to bolj ekološko. Samo v Sloveniji vsako leto povprečen državljan zavrže 70 kilogramov oblačil. Od teh jih je zagotovo vsaj del še povsem uporabnih, nekatera so celo brezhibna ali nikoli oblečena.
Recikliranje oblačil pa je težko, saj jih je le malo s 100-odstotnim bombažnim deležem, večina jih ima vsaj nekaj odstotkov umetnih vlaken, zato niso primerna za reciklažo, hkrati pa te umetne mase obremenjujejo okolje vsaj toliko kot drugi plastični odpadki. Če kupujete oblačila iz druge roke, neposredno zmanjšate količino oblačil, ki vsako leto končajo na odpadu.
2. Ker je to bolj zdravo. Nova bombažna oblačila v trgovinah so večinoma še vedno prepojena s strupi, s katerimi so na poljih bombaža uničevali škodljivce. Ko prinesete novo oblačilo iz trgovine, ga gotovo najprej operete, da te strupe izmijete. Vendar se vse sledi škodljivih snovi izperejo šele po številnih pranjih.
3. Ker prihranite. Rabljena oblačila so precej bolj prijazna do denarnice.
Kako poteka izmenjava?
Pobrskajte po omarah in poiščite oblačila, ki so dobro ohranjena, a jih ne nosite in bi jih želeli zamenjati za kaj drugega. Oblačila operite in jih prinesite na izmenjavalnico. Izberite si nove kose oblačil in jih odnesite domov.
Katera oblačila pridejo v poštev?
Lahko prinesete katerakoli oblačila ZA ODRASLE, ne glede na sezono. Otroška oblačila tokrat ne pridejo v poštev. Oblačila morajo biti v dobrem stanju, primerna za nošenje. Ob prihodu bomo prinešena oblačila preverili in če ne bodo primerna za nošenje, bodo zavrnjena.
Namen izmenjevalnice ni, da se samo znebite oblačil, ampak da določeno število kosov tudi odnesete, torej da gre dejansko za izmenjavo. Če ne želite oblačil izmenjati, potem je morda bolje, da jih donirate. Če nimate oblačil, ki bi jih izmenjali, lahko vseeno pridete na druženje, nas spoznat ali si izbrat kakšno oblačilo.
Oblačila lahko tudi prodate za simbolično ceno.
Če bodo kakšna oblačila po zaključku dogodka ostala, jih bomo donirali.
Zaradi lažje organizacije, bomo veseli, če nam udeležbo sporočite na nush.yoga@gmail.com.
Dogodek je brezplačen in je odprt za vse (ni treba, da ste član našega joga centra).
Kje se nahajamo?
Nush Yoga Shala se nahaja v industrijski coni Lucija, na Liminjanski 94d (če uporabljate GPS, priporočam, da raje vnesete številko 96, če ne vas bo peljal z napačne strani).
Navodila za pot: Z glavne ceste Koper-Sečovlje na krožnem zavijete proti industrijski coni Lucija (iz smeri Kopra zavijete levo, iz smeri Sečovelj desno) in sledite prednostni cesti. Ko greste mimo Agrarie in Eurospina, na križišču ne sledite prednosti desno proti policiji, ampak zavijete LEVO. Se peljete po tej cesti dokler na desni ne zagledate velike opečnate stavbe, zraven nje pa je steklena stavba, v kateri se nahaja Shala – prvo nadstropje. Parkirišče je na razpolago neposredno ob stavbi.

Podrobnosti

Datum:
avgust 14, 2021
Čas:
10:00 - 14:00
Cena:
Brezplačno
Kategorija Dogodek:

Organizator

Nush Yoga Shala
E-naslov:
nush.yoga@gmail.com
Spletna stran:
www.nushyoga.com

Prizorišče

Nush Yoga Shala
Slovenia + Google Zemljevid
Spletna stran:
www.nushyoga.com